Bouwcenter Filippo is onlangs contractleverancier geworden van DPS Bouw en NiCB. Thijs Kortmann (DGA, 4e generatie) vertelt over het bedrijf, de samenwerking en hoe de organisatie omgaat met de huidige marktontwikkelingen. 

"Wij zien het als onze taak om in deze tijden van schaarste en sterke prijsfluctuaties niet alleen in gesprek te gaan met de deelnemers van DPS Bouw en NiCB, maar juist ook met de producenten, fabrikanten en leveranciers."Over Bouwcenter Filippo
Bouwcenter Filippo is een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar (1913) bestaat. Bouwcenter Filippo is een (inter)regionaal opererende groothandel op het gebied van bouw- en afbouwmaterialen, hout- en plaatmaterialen, wand- en vloertegels en keukens en sanitair.

Vanuit vier vestigingen in Haarlem, Beverwijk, Oude Wetering en Leiden wordt met maximale inzet gewerkt aan een optimale dienstverlening. De medewerkers van Bouwcenter Filippo weten waar ze over praten en hebben plezier in hun werk: een team waar de klanten op – en mee – kunnen bouwen.

Bouwcenter Filippo is gelieerd aan de service organisatie Veris Bouwmaterialengroep, een van de grootste aanbieders van bouwmaterialen voor professionals in Nederland. Op dit moment beslaat de Bouwcenter formule in totaal zo’n 80 vestigingen, verdeeld over Nederland. Veris Bouwmaterialengroep verzorgt inkoop, logistiek, centrale facturering, automatisering (centraal ERP-systeem), data, marketing en formuleontwikkeling. De centrale kracht in combinatie met het regionale familiebedrijf geeft ons én onze klanten het beste van twee werelden.

Missie & Visie
Bouwcenter Filippo streeft ernaar haar afnemers maximaal te ontzorgen en een zo servicegericht mogelijke bouwmaterialengroothandel voor de professionele verwerker in de regio te zijn. Zij levert een compleet en kwalitatief hoogwaardig assortiment bouw- en afbouwmaterialen en doet dit tegen scherpe prijzen en met een klantvriendelijke, flexibele en persoonlijke benadering. Productkennis en meedenken met de klant staan hoog in het vaandel en als familiebedrijf streeft Bouwcenter Filippo naar continuïteit.

Bouwcenter Filippo verzorgt haar eigen logistiek, met eigen vrachtwagens en eigen chauffeurs, waardoor er snel en flexibel kan worden geleverd, exact afgestemd op de wensen van onze klanten. Het bieden van maatwerk en onderscheidende logistieke oplossingen is een van haar drijfveren.

Kortom, Bouwcenter Filippo onderscheidt zich met name door de vergaande service, wat een belangrijke toegevoegde waarde is in deze vaak prijs gedreven markt. Bouwcenter Filippo heeft niet de ambitie om de grootste te worden in de regio, maar wel de beste, persoonlijkste en meest servicegerichte.

DPS Bouw en NiCB
Net als Bouwcenter Filippo streven ook DPS Bouw en NiCB naar het vergaand ontzorgen van haar deelnemers. Daarnaast zijn vrijwel alle deelnemers van DPS Bouw en NiCB familiebedrijven die regionaal of interregionaal actief zijn. Dit sluit naadloos aan bij Bouwcenter Filippo, beiden beschikken over hetzelfde DNA en spreken elkaars taal. Kortom, alle ingrediënten voor een succesvolle samenwerking zijn aanwezig. 

"Wij zien het als onze taak om in deze tijden van schaarste en sterke prijsfluctuaties niet alleen in gesprek te gaan met de deelnemers van DPS Bouw en NiCB, maar juist ook met de producenten, fabrikanten en leveranciers. Zijn er geschikte alternatieven voorhanden die wel of sneller leverbaar zijn? Waarom worden bepaalde prijsverhogingen (of verlagingen) doorgevoerd? Hoe garanderen we onze klanten prijsvastheid voor (nieuwbouw) projecten die verder in de toekomst liggen? Etc., etc. Er zijn voor onze klanten als het echt nodig is."Meer weten over Bouwcenter Filippo en/of de samenwerking tussen Bouwcenter Filippo en NiCB?
Neem dan contact met ons op via
 085-2101452 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..