Over NiCB

 

  • Specialist in inkoop
  • Verbindende factor
  • Landelijke dekking leveranciers & deelnemers
  • Focus op sterke relaties en de lange termijn
  • Vestigingen in Amsterdam en Apeldoorn
Neem contact met ons op

Ontstaan

In 2014 is de Nederlandse inkoopcombinatie Bouwbedrijven (NiCB) opgericht met als missie aannemers en leveranciers in de woning- en utiliteitsbouw te verbinden en te ondersteunen op gebied van inkoop. NiCB kon van start gaan met een schat aan kennis en ervaring opgebouwd vanuit het succes van zusterbedrijf NiCW, de inkoopcombinatie voor middelgrote aannemers in de wegenbouw en infra.

Inmiddels is NiCB uitgegroeid tot een organisatie die haar deelnemers niet alleen scherpe inkoopcontracten biedt, maar ook een vaste waarde is geworden op het gebied van advies, controle en projectinkoop. Dit alles ondersteund door data.

Onze kracht

De kracht van NiCB is het versterken van de onderhandelingspositie van landelijk en groot regionaal opererende aannemers in zowel woning- als utiliteitsbouw. Inmiddels vertegenwoordigd NiCB aannemers met een gezamenlijk bouwvolume van ruim €1,4 miljard per jaar.

Door het inkoopvolume te bundelen wordt de marktpositie van deze aannemers versterkt en kan er een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd worden. Deze kostenbesparing wordt niet alleen door scherpe inkoopcontracten gerealiseerd, maar ook door een aanzienlijke tijdsbesparing. Deze tijdsbesparing kan worden behaald door het uitbesteden van offertetrajecten, prijsvergelijkingen en onderhandelingen.

NiCB streeft naar een nauwe samenwerking met leveranciers zodat inkoopcontracten worden geoptimaliseerd. Het uitgebreide netwerk aan NiCB-contractleveranciers dekt vrijwel alle gangbare productgroepen die voor de bedrijfsvoering nodig zijn. NiCB is daarmee voor haar deelnemers uitgegroeid tot collega en verlengstuk van de werkvoorbereiding en projectleiding.

Data intelligentie

NiCB ondersteunt haar deelnemers met behulp van data intelligentie. Op deze manier worden deelnemers geholpen om beslissingen te maken op basis van kennis gewonnen uit feiten.

In de communicatie tussen deelnemers en leveranciers gaan grote hoeveelheden data om. NiCB ziet de potentie en het strategisch belang van deze informatie. Met intelligente software worden data analyses uitgevoerd en gebruikt ter advies en ondersteuning van deelnemers. Tevens denkt NiCB mee over het digitaliseringstraject van de desbetreffende organisaties.

 

Zusterbedrijven

NiCB heeft vier zusterbedrijven. Ieder zusterbedrijf heeft zijn eigen doelgroep en specialiteit. De zusterbedrijven zijn altijd in contact om van elkaar te leren. Op die manier kan het meest succesvolle resultaat voor elke specifieke doelgroep behaald worden.

De volgende inkoopcombinaties zijn zusterbedrijven van NiCB:

  • DPS Bouw, de inkoopcombinatie voor middelgrote aannemers in de woning- en utiliteitsbouw
  • NiCW, de inkoopcombinatie voor bedrijven in de wegenbouw en infra
  • NiCG, de inkoopcombinatie voor hoveniers bedrijven en groenvoorzieningen.
  • NiCI, de inkoopcombinatie voor bedrijven in de installatietechniek.